Ürün Standartları ile ilgili Uygulamalar -Standartlar ve Belgelendirmeden Sorumlu Kuruluş: INNORPI’dir (Sanayi ve KOBİ’ler Bakanlığı Standardizasyon ve Fikri Mülkiyet Ulusal Enstitüsü). INNORPI aynı zamanda Ticarette Teknik Engeller Anlaşması çerçevesinde ulusal temas noktasıdır. (http://www.innorpi.tn/Eng/innorpi-the-national-information-point-about-technical-barriers-to-trade_11_34 ) -Teknik Düzenlemeler, Ürün Güvenliği / Güvenirliği, İthalat Denetimleri ve Piyasa Gözetimi ve Denetimi’nden Sorumlu Kurum, Ministère du Commerce (Ticaret Bakanlığı)’dır. Söz konusu Bakanlık bünyesinde ilgili kalite altyapısına ilişkin mevzuat düzenlemelerinden Genel Kalite ve Tüketicinin Korunması Genel Müdürlüğü (Direction Générale de la Qualité et de la Protection du Consommateur -DQPC) sorumludur. - Akreditasyon’dan Sorumlu Kurum, Ulusal Akreditasyon Konseyidir. ( Conseil National d'Accréditation – TUNAC) Standardizasyon: INNORPI kayıtlarında 31.12.2018 tarihi itibariyle türlerine göre Tunus standart kodu 17.719’dur. Bunlar arasında; ISO: Uluslararası Standartlar Teşkilatı OIML: Organisation International de la Métrologie Legale / Uluslararası Yasal Metroloji Organizasyonu CODEX: BM Gıda be Tarım Örgütü FAO Gıda Kodeksi EN: “Comité Européen de Normalisation/ Avrupa Standartlar Komitesi, CEI: “Commission Electrotechnique Internationale/ Uluslararası Elektroteknik Komisyonu” NF: “Normes Françaises/ Fransız Standartları HELAL standartlar: Helal medikal turizm için NT124.60 / SMIC1(12466)/ SMIC2 (12467), SMIC3 (12468)/ 17680 yer almaktadır. |